Standard niet akkoord met verminderde straf voor Carcela
Foto: Photo News
Standard gaat in beroep tegen de schorsing van twee speeldagen die zijn speler Carcela van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft gekregen. 'Club-spelers Timmy Simons, Victor Vazquez en Tom Högli kregen voor even zware overtredingen slechts één speeldag. Net zoals Björn Ruytinx na zijn fout op Diandy', argumenteren de Rouches.

Play-off 1, 2A/B en 3 Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Dinsdagmiddag verscheen Mehdi Carcela voor de Geschillencommissie van de Voetbalbond. De club had teammanager Pierre Locht gestuurd om de speler te verdedigen na zijn rode kaart in de wedstrijd van zondag tegen Anderlecht, maar  die mocht van de Geschillencommissie het woord niet nemen. Carcela verdedigde dan maar zichzelf. Hij riskeerde een schorsing van drie speeldagen, welke teruggebracht werd tot twee.

Verbazing alom bij Pierre Locht en Mehdi Carcela, toen de Geschillencommissie de zitting begon met de melding dat eerst moest nagegaan worden of Pierre Locht wel een mandaat had om te pleiten. De zitting werd meteen even geschorst, ondanks de argumenten van de teammanager dat het 'de voorbije keren nooit een probleem was'.

Bij het hernemen van de zitting verklaarde de procureur van het Bondsparket dat hij 'er geen problemen mee zou hebben, indien voor een gulden middenweg gekozen zou worden, waarbij Locht in het begin een minuutje het woord zou krijgen'. Maar dat was buiten de voorzitter van de Geschillencommissie gerekend: 'Artikel 313.12 van het bondsreglement stipuleert duidelijk dat enkel een gerechtigd correspondent of advocaat een speler hier mag verdedigen.'

Twee speeldagen

Resultaat: Carcela verdedigde zichzelf. 'Als ik zie dat Ruytinx vorige week op basis van televisiebeelden slechts één speeldag kreeg, dan vind ik drie speeldagen voor mij te zwaar', zei de Marokkaanse middenvelder. 

Hij kreeg uiteindelijk een schorsing van twee speeldagen en een geldboete van 400 euro. Standard liet ondertussen al weten dat het daarmee niet akkoord zal gaan. Vrijdag speelt Standard op bezoek bij Zulte Waregem. De kans is klein dat het beroep tijdig voor die match zal behandeld worden.