De OCMW-directie van Sint-Jans-Molenbeek heeft dinsdagavond op een buitengewone vergadering beslist een ontslagen hoofdverpleegster opnieuw in dienst te nemen. De hoofdverpleegster was vorige week woensdag ontslagen voor een zware fout wegens het niet-naleven van de veiligheidsprocedures bij een brand.

De verpleegster maakt nu niet langer deel uit van het kader en zal niet langer coördinerende verantwoordelijkheid dragen. Dat bijzondere verantwoordelijkheidsvraagstuk zal later worden behandeld, preciseert het OCMW van Molenbeek in een persbericht.

Het personeel van rusthuis Arcadia had actie gevoerd tegen het ‘wederrechtelijk ontslag’. Maandag en dinsdag werd er gemanifesteerd.

Aanleiding voor het ontslag was een brand in de rookkamer van de instelling op 8 maart. Daarbij vielen geen gewonden. Ook de schade bleef beperkt. Personeelsleden van het onderhoud konden het beginnend brandje neutraliseren. Maar de leiding van het OCMW verweet het verzorgend personeel een gebrek aan reactie, ondanks gepersonaliseerde uitrusting om brandrisico’s te voorkomen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig