Zestien personen zijn opgepakt na een reeks huiszoekingen in een onderzoek dat sinds oktober 2013 wordt gevoerd door de gerechtelijke federale politie naar een misdaadorganisatie in het Turkse milieu in Bergen, La Louvière en Charleroi.

De opgerolde misdaadorganisatie was actief in de verspreiding en verkoop op grote schaal van vervalste vuilniszakken van HYGEA, in de regio Bergen-Borinage, en ICDI in de streek van Charleroi. Het nadeel voor deze bedrijven beloopt volgens het gerecht meerdere honderdduizenden euro. De bende handelde ook in vuurwapens en drugs.

Op 23 adressen en in meerdere garageboxen werden dinsdag vanaf 05.30 uur huiszoekingen verricht. Zestien personen werden opgepakt om te worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Bergen.

Naast dozen vervalste vuilniszakken werden meer dan 20 vuurwapens ontdekt bij meerdere verdachten. Verder werden 16 kilogram hasj, 1 kilo cannabis, 45 gram cocaïne, vijf voertuigen, meerdere tienduizenden euro’s cash en een gestolen quad in beslag genomen.

Aan de operatie namen zowat 120 politieagenten deel, met steun van de hondenbrigade.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig