De Brusselse beurs is aan het nieuwe kwartaal begonnen met winst. De Bel20-index ging dinsdag 0,69 procent hoger tot 3.151,60 punten. De korf met de elitewaarden telde dertien winnaars en zeven verliezers.

De grootste winst bij de belangrijkste aandelen was voor de financiële waarden Delta Lloyd en KBC. De Nederlandse groep werd 3,95 procent meer waard bij een slotkoers van 20,92 euro, de Vlaamse titel klom 2,34 procent tot 45,70 euro.

In de VS heeft voorzitter Janet Yellen van de Amerikaanse centrale bank laten verstaan dat de arbeidsmarkt nog onvoldoende hersteld is om de steun aan de economie versneld te verminderen.

Ook AB InBev zat in de lift. Het bieraandeel steeg 1,54 procent tot 77,27 euro. KBC Securities geeft een koopaanbeveling. Het koersdoel bedraagt 78 euro.

Bij de kleinere waarden dikte Greenyard Foods 4,42 procent aan tot 11,80 euro. Vorige week kondigden concurrenten Ardo en Dujardin aan te fuseren.

Voorts werkt ook Agfa-Gevaert zich in de gunst van de beleggers. De beeldvormingsgroep schreef een bonus van 3,25 procent bij om af te vlaggen op 2,54 euro. Het was al de derde dag op rij dat het concern uit Mortsel een vooruitgang van meer dan 3 procent wist te boeken. De lage zilverprijzen hielpen het concern alvast een handje.

Bij de verliezers viel Colruyt op. De warenhuisgroep moest een terugval met 2,50 procent tot 39,00 euro voor lief nemen. Deutsche Bank heeft het koersdoel voor het distributie-aandeel verlaagd van 40 euro naar 38 euro omdat de winstgevendheid van het bedrijf onder druk staat. De aanbeveling blijft wel staan op houden.

Ook concurrent Delhaize ging in het rood. De grutter met de leeuw zag zijn koers 1,15 procent teruglopen tot 52,44 euro. Het bedrijf heeft nu ook zijn activiteiten in Bosnië en Herzegovina van de hand gedaan. Het kreeg die in 2011 in handen bij de overname van de groep Delta Maxi. Nu blijven daarvan alleen de Servische activiteiten nog over.

Op de brede markt moest Option 3,45 procent achteruit tot 0,28 euro. Sinds de specialist in draadloze communicatie aankondigde opnieuw op zoek te moeten naar verse financiering, is hij heel wat steun kwijt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig