Eupentrainer is officieel geschorst voor rest van reguliere seizoen
Foto: Photo News

Het was maandag al voorgesteld door het parket van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB), maar nu is het ook écht zover: Eupentrainer Bartolome Marquez Lopez wordt geschorst tot en met 15 mei en krijgt een boete van 400 euro opgelegd. De Duitstalige club heeft het schorsingvoorstel van het Bondsparket dinsdag aanvaard.

Door de schorsing mist de coach van het huidige nummer twee in de tweede klasse de volledige titelstrijd. Eupen strijdt met Westerlo en STVV nog volop om het kampioenschap en de bijhorende promotie naar eerste klasse. De reguliere competitie bestaat nog uit vier duels voor de club uit de Oostkantons, tegen Virton (thuis op 6/4), Sint-Truiden (uit op 11/4), RWDM Brussels (thuis op 20/4) en Westerlo (uit op 27/4). Die laatste vier duels (cruciaal met twee wedstrijden tegen de rechtstreekse titelconcurrenten Westerlo en STVV) zal Marquez dus niet meemaken, alsook een deel van de eventuele eindronde.

Marquez krijgt de zware schorsing voor zijn gedrag tegenover de scheidsrechter in de meest recente competitiewedstrijd, op het veld van Wezet. De Spanjaard moest geschorst in de tribune zitten voor kritiek op de ref in een andere competitiewedstrijd, maar slaagde er na het laatste fluitsignaal toch in om de ref van dienst te belagen in de catacomben, iets waar ze bij het Bondsparket niet mee konden lachen. De schorsing van Marquez, die liep tot 15 april, werd verlengd tot 15 mei.