Man valt stewardess aan met scheermesje tijdens vlucht
Een illegale vluchteling uit Kosovo hield op de vlucht van München naar Boedapest een stewardess gegijzeld. Het toestel van Lufthansa moest rechtsomkeert maken en naar de Duitse luchthaven terugvliegen. De 28-jarige man overmeesterde kort na het vertrek de 50-jarige passagiersbegeleidster, bedreigde haar met een afgebroken scheermesje en verwondde haar licht.

'Nadat het toestel in de lucht was kwam het tot een ruzie tussen de dader en de stewardessen', zei een politiewoordvoerder. De piloot keerde daarom terug naar München.

Alle 76 passagiers konden het toestel verlaten, alleen de 28-jarige man en de stewardess bleven achter. Met de hulp van een tolk sprak de politie met de man, die hem kon overreden zichzelf zonder geweld over te geven. 'Er was geen bestorming van het vliegtuig, ook al waren er andersluidende mediaberichten. Een speciaal commando stond klaar, maar moest niet ingrijpen. Drie stewardessen liepen lichte verwondingen op: een kreeg een snijwonde in de hand, een tweede liep kneuzingen op en de derde was in shock.'

De dader zit volgens de politie verwikkeld in een asielprocedure in Hongarije en was illegaal naar Duitsland gereisd. De afgelopen vier weken zat hij in Passau in een opvangkamp voor uitgewezen asielzoekers. De Duitse politie bracht hem dinsdag tot het toestel, maar zag geen reden om hem te begeleiden. Hoe de man er in slaagde het scheermesje mee aan boord te nemen, is niet duidelijk. Hij bevindt zich nu in handen van de politie.

De passagiers werden overgeboekt naar andere vluchten en zullen dinsdag zoals gepland nog naar Boedapest vertrekken.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig