Dedecker wil parlementaire onderzoekscommissie Electrawinds
Jean-Marie Dedecker (LDD). Foto: BELGA

Kamerlid Jean-Marie Dedecker (LDD) wil dat er zowel in het vlaams als federaal parlement een onderzoekscommissie worden opgericht over Electrawinds. Daarmee reageert hij op het bericht dat de Vlaamse en federale overheid samen 91 miljoen euro verliezen door de financiële problemen van Electrawinds.

Volgens Dedecker moet het parlement onderzoeken welke de betrokkenheid van ministers en intercommunales is. Voorts is er volgens hem ook sprake van misbruik van het systeem van groenestroomcertificaten door de ontbossing van 5.000 hectare natuurgebied. Tot slot meent Jean-Marie Dedecker dat er sprake is van wanbeheer en megalomanie.

De volksvertegenwoordiger vindt dat er serieus onderzoek nodig is naar de rol van de Gimv, de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij FPIM en de Participatiemaatschappij Vlaanderen PMV, maar ook van gemeentelijke, provinciale en andere instellingen. Aangezien het om instellingen gaan van de verschillende bestuursniveaus, stelt Dedecker dat er in beide parlementen een commissie moet komen.

Dat de ontbinding van het parlement voorzien is later deze maand, is voor Jean-Marie Dedecker geen bezwaar: ‘Ik ben bereid om tijdens de paasvakantie door te werken’.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig