AB InBev volledig eigenaar van Oriental Brewery
Foto: REUTERS

AB InBev verkocht OB bijna 5 jaar geleden als onderdeel van een programma om de schulden terug te betalen die werden gemaakt voor de megaovername (van 52 miljard dollar) van de Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch in november 2008. De Zuid-Koreaanse brouwer ging voor 1,8 miljard dollar over naar de investeringsfirma’s Kohlberg Kravis Roberts (KKR) en Affinity Equity Partners (AEP).

Bij de verkoop van OB werd overeengekomen dat AB InBev het recht had om de brouwerij vijf jaar na de transactie opnieuw te verwerven “tegen vooraf bepaalde financiële voorwaarden”, een recht waar AB InBev van heeft gebruikgemaakt.

“OB is nu de grootste brouwer in Zuid-Korea, een aantrekkelijke biermarkt met sterke binnenlandse groeivooruitzichten”, luidt het dinsdag in een persbericht van AB InBev. “Bovendien is Cass het nummer 1 biermerk van het land geworden, met een sterke consumentenvoorkeur.”

“We kijken ernaar uit om OB opnieuw in ons wereldwijde platform te integreren, terwijl we ernaar streven onze positie in Azië te versterken, onze merken te blijven uitbouwen en de consument in Zuid-Korea meer keuze te bieden”, wordt Carlos Brito, de CEO van AB InBev, geciteerd.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig