Yves Desmet wordt opiniërend hoofdredacteur van De Morgen
Yves Desmet Foto: BELGA

Yves Desmet wordt opiniërend hoofdredacteur van De Morgen. Dat betekent dat de 54-jarige Desmet, die tot op heden algemeen hoofdredacteur van de krant was, minder betrokken zal zijn bij de beslissingen over de krant. In de plaats daarvan gaat hij zich meer toeleggen op opinie en duiding. Dat meldt De Morgen dinsdag op zijn website.

Desmet liet zich anderhalf jaar geleden overhalen om voor de derde keer hoofdredacteur te worden. “Na achttien maanden is het lezersbereik van de titel met 12 procent gestegen, is het budget onder controle, is er een nieuwe cheffenstructuur en liggen de fundamenten klaar voor een herlancering in het najaar voor zowel print als digitaal”, maakt Desmet zich sterk. “Dit leek me een uitgelezen moment om de dagelijkse leiding van de krant in de handen van het nieuwe kader en een nieuwe generatie te leggen en me terug aan de lusten van mijn eerste liefde te wijden: het schrijven zelf. Zeker in tijden waarin duiding en opiniëring nog belangrijker worden, is dat een mooi vooruitzicht.”

Eind oktober 2013 liet De Persgroep, uitgever van de krant, weten dat een denkoefening eind maart moest leiden tot een nieuwe verdeling van de inhoud tussen de krant en de website. De herlancering werd uiteindelijk verplaatst naar september. Tot het einde van het jaar wordt dat project geleid door directeur-uitgever Paul Daenen, samen met adjunct-hoofdredacteur Lisbeth Imbo.

Volgens Christian Van Thillo, CEO van De Persgroep, heeft De Morgen onder de leiding van Desmet “een mooie periode achter de rug”. “De krant is klaar voor een volgende stap”, luidt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig