Foorkramers: ‘Het hangt af van de burgemeester hoeveel acties er nog zullen volgen’
Foto: WAS

Enkele individuele foorkramers hebben Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) in een brief opgeroepen opnieuw de dialoog aan te gaan. Ze sluiten nieuwe acties niet uit.

In een open brief wijzen de foorkramers de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) erop dat de verhuis hen een pak inkomsten zal kosten. Ze herinneren onder meer aan de verplichte verhuis van de Leien naar de Gedempte Zuiderdokken ruim dertig jaar geleden.

De foorkramers zijn niet te spreken over het contact met de stad. ‘Er is geen enkele dialoog en we worden als beesten behandeld.’

Ze zijn niet van plan om zich neer te leggen bij de verhuis naar Spoor Oost. 'Wij komen op voor onze gezinnen en het hangt van u af hoeveel acties er nog zullen volgen.'

De open brief gaat uit van een aantal individuele foorkramers. De Vereniging der Belgische foornijveraars was niet op de hoogte van het initiatief. 

Morgen overleggen de verschillende vertegenwoordigers van de foorkramers onderling, ze hopen dat ze opnieuw tot een dialoog met de stad Antwerpen te kunnen komen. Als die er niet komt, sluiten de foorkramers nieuwe verrassingsacties niet uit. Vorige week blokkeerde de foorkramers nog de invalswegen van en naar Antwerpen.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig