Eerste namen laatste editie 10 Days Off bekend
10 Days Of ‘The Last Walz’: de 20ste en laatste editie. Foto: 10daysoff.be

Het elektronische muziekfestival 10 Days Off houdt op te bestaan. Deze zomer vindt de twintigste en laatste editie plaats in Vooruit in Gent. Dat werd dinsdag vernomen bij de organisator van het festival, de vzw 5 voor 12.

Van 17 tot en met 27 juli zal de allerlaatste editie plaatsvinden van 10 Days Off, die de toepasselijke naam The Last Waltz meekreeg. ‘We vieren dit jaar onze twintigste verjaardag en willen graag in schoonheid eindigen’, zegt Jeroen Delodder van 5 voor 12.

Het elektronische muziekfestival begon in 1995 als 10 Days Of Techno, ‘op een moment dat dancemuziek verketterd werd in België en in Europa’, aldus Delodder. Het vrij kleinschalige indoorfestival - capaciteit: 1.000 bezoekers per avond - speelde altijd een rol als pionier in het elektronische muzieklandschap.

Tegenwoordig zijn dance en elektronische muziek heel normaal geworden, ‘grote rockfestivals programmeren dance en overdag kan je het gewoon horen op de radio’, aldus nog Delodder. En dan is er ook nog Tommorrowland natuurlijk.

De organiserende vzw 5 voor 12 vindt dat het ruimschoots in haar opzet geslaagd is om elektronische dansmuziek op de kaart te zetten en wil na twintig jaar dus in schoonheid en met een knal eindigen. Daartoe raakten inmiddels de eerste namen. Namen als Richie Hawtin, Dave Clarke, Erol Alkan en Tale Of Us zullen in juli alvast van de partij zijn. De openbare voorverkoop van tickets start op 8 april.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig