Davy Simons veroordeeld tot 25 jaar
Davy Simons Foto: Karel Hemerijckx
De 25-jarige Davy Simons uit Houthalen is dinsdagnamiddag tot 25 jaar opsluiting veroordeeld voor de moordpoging op zijn nu 20-jarige ex-vriendin D. S.

Op 23 juli 2012 schoot Simons S. met drie kogels neer, aan de Genkersteenweg in Hasselt, toen S. net een interimkantoor buitenstapte. S. werd een keer geraakt in de rug en kreeg dan van zeer dichtbij nog twee kogels in haar hoofd.

Simons kon niet verkroppen dat S. hun relatie had stopgezet. Wonderwel overleefde de vrouw de moordaanslag. Maar de rechterzijde van haar lichaam functioneert beperkt, ze ziet niet meer goed en heeft problemen met haar geheugen. De beraadslaging over zijn straf nam een drietal uren in beslag.

'De feiten zijn uitermate zwaarwichtig', klonk het bij de voorlezing van het arrest. 'Hij heeft haar willen executeren vanuit de verwrongen opvatting dat hij haar als zijn eigendom zag. Hij heeft de feiten beredeneerd, kil, weloverwogen en kalm gepleegd, tegen een weerloos slachtoffer. Het slachtoffer zal levenslang ernstig lichamelijk en geestelijk beperkt blijven. Vanuit psychiatrisch oogpunt is hij zeer strikt in zijn opvattingen en zeer bezitterig in een relatie. Zijn persoonlijkheid is in zijn opgroeien gehavend geworden, onder meer door affectieve verwaarlozing. Op de zitting heeft hij meerdere keren spijt betuigd, zonder dat het om doorleefde spijt ging.'

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig