Moorddossier Antwerpse student bijna afgerond
Gregory Bluj Foto: belga

Het onderzoek naar de moord op de 18-jarige Gregory Bluj, de Antwerpse student die in oktober werd neergestoken, is bijna rond. Dat zegt John Maes, de advocaat van verdachte Rudi F. (49) aan Gazet van Antwerpen.

Volgens de advocaat moet zijn cliënt eind deze week opnieuw voor de raadkamer verschijnen. ‘Daarna zal het vermoedelijk niet lang meer duren vooraleer de zaak naar assisen verwezen wordt.’

Rudi F. ontkent niet dat hij Gregory heeft neergestoken. De man verleende ook zijn volledige medewerking aan de reconstructie van de moord. Maar omdat er nog onduidelijkheid was over wat er aan de steekpartij was vooraf gegaan, duurde het onderzoek wat langer. Zo lanceerde de politie van Antwerpen onder andere nog een oproep om twee mannen te vinden die de avond van de feiten een geanimeerd gesprek hadden met Rudi F. in café Why Not. De speurders hoopten dat de twee mannen meer duidelijkheid konden brengen over het motief en de al dan niet voorbedachtheid van de steekpartij. De mannen werden echter niet gevonden.

De moord op Gregory Bluj dateert van 5 oktober 2013. Gregory was op een verjaardagsfeestje in café de Oude Vaart. Rudy F. werd dronken uit het café gezet. Even later keerde hij terug met een mes. Volgens zijn vrienden gaf Gregory de man een zakdoek omdat hij bloedde aan zijn hoofd. Daarop stak hij Gregory neer, hij overleed ter plaatse. De vrienden van Gregory konden Rudy F. overmeesteren in afwachting van de politie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig