MR wil investering van 170 miljoen euro in militaire basis Melsbroek tegenhouden
Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V). Foto: fvv

Minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) wil een opdracht ter waarde van 170 miljoen euro voor de renovatie van de militaire basis van Melsbroek, vlakbij de luchthaven van Zaventem. De werken moeten ervoor zorgen dat op Melsbroek nieuwe transportvliegtuigen ontvangen kunnen worden die de ouder wordende C-130-vliegtuigen vervangen. De Franstalige liberalen van de MR hebben echter kritiek op de plannen, zo schrijft La Libre Belgique dinsdag.

Kamerlid Denis Ducarme stelt zich vragen bij de ‘gigantische appetijt’ van De Crem omdat ‘Vlaanderen reeds alle militaire technologie huisvest’. Hij zou liever hebben dat de nieuwe A400M-toestellen naar de basis van Florennes (Namen) worden afgeleid. Die operatie zou een lagere investeringskost met zich meebrengen dan de renovatiewerken in Melsbroek.

Bovendien, werpt Ducarme op, ‘zou het kunnen dat Florennes over tien jaar toch de deuren moet sluiten als er niets gebeurt’.

Volgens La Libre is ook de PS tegen de plannen van De Crem gekant. De socialisten verkiezen de basis van Bevekom in Waals-Brabant.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig