Lufthansa schrapt 44 vluchten van en naar Brussels Airport
Foto: EPA

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt woensdag, donderdag en vrijdag 22 vluchten van en 22 vluchten naar Brussels Airport. Dat valt maandagavond omstreeks 18.50 uur af te leiden uit een lijst die Lufthansa op haar website publiceerde.

De Duitse luchtvaartmaatschappij schrapt de komende dagen 3.800 vluchten door een pilotenstaking. Lufthansa preciseert dat 425.000 passagiers getroffen zijn, maar dat 500 korte en middellangeafstandsvluchten wel geprogrammeerd blijven.

De pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC) bij Lufthansa kondigde vorige week aan om vanaf komende woensdag voor drie dagen het werk neer te leggen. De staking bij Lufthansa, Lufthansa Cargo en Germanwings start woensdag 2 april om 00.00 uur en eindigt vrijdag 4 april om 23.59 uur. De directie van de luchtvaartmaatschappij riep de bonden op om opnieuw rond de tafel te gaan zitten in het loonconflict.

Volgens Lufthansa loopt het kostenplaatje van de staking in de tweecijferige miljoenen, alleen al voor maatschappij Lufthansa. “De aankondiging van de staking zorgde reeds voor zware schade, aangezien passagiers hun reservaties annuleerden en vrachtklanten zich gericht hebben tot andere vrachtmaatschappijen”, aldus Lufthansa.

De Lufthansa-filialen Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa CityLine, Air Dolomiti en Brussels Airlines zijn niet getroffen door de staking. Lufthansa is van plan om bij die maatschappijen, “daar waar mogelijk” grotere vliegtuigen in te zetten op hun lijnen, om meer passagiers van en naar Duitsland te kunnen vervoeren.

Lufthansa moest donderdag ook al meer dan 600 vluchten annuleren door een staking van grondpersoneel op verschillende Duitse luchthavens.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig