Roeselaars kinderdagverblijf blijft toch open
Foto: rr
Het kinderdagverblijf Baby Belle in Roeselare gaat woensdag opnieuw open. Kind & Gezin laat weten dat de uitbaatster volgens het nieuwe decreet een vergunning kan krijgen voor 88 plaatsen. De uitbaatster bevestigt het nieuws en zegt dat ze met de nieuwe vergunning opnieuw voldoende financiële ademruimte heeft. Ook burgemeester van Roeselare Luc Martens (CD&V) bevestigde de heropening van het kinderdagverblijf.

Aanvankelijk kreeg de Baby Belle-vestiging slechts een vergunning voor 64 plaatsen, terwijl de uitbaatster had gerekend op 128 plaatsen. Daarop besliste de vrouw om dinsdag, de eerste dag van het nieuwe decreet kinderopvang, prompt al haar vestigingen te sluiten. Ongeveer 210 kinderen zaten zo plots van de ene dag op de andere zonder opvang. ‘Wat wij doen, is omdat wij ten einde raad zijn. Omdat wij op een zinkend schip staan indien niets verandert’, zei de uitbaatster eerder aan Focus-Wtv. 

Na een advies van de Zorginspectie heeft Kind & Gezin de uitbaatster van het kinderdagverblijf dinsdagavond laten weten dat ze een vergunning kan krijgen voor 88 plaatsen. De vrouw kan zich daarin vinden en opent het kinderdagverblijf woensdag al opnieuw.

'Uitbaatster gijzelt kinderen en ouders'

Ze laat weten dat het 'nu opnieuw financieel haalbaar is om voort te doen'.
Kind & Gezin betreurt wel nog steeds de abrupte sluiting van de kinderopvang, die perfect vermeden had kunnen worden. 'Een vergunning voor 88 plaatsen zou er ook via een normale aanvraagprocedure van de uitbaatster gekomen zijn.'

Ook de christelijke bediendenbond LBC-NVK was eerder op de dag niet te spreken over de beslissing van het kinderdagverblijf. 'De uitbaatster van het kinderdagverblijf Baby Belle in Roeselare gijzelt kinderen en ouders om Kind & Gezin onder druk te zetten', luidde het in een persbericht.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig