Rock Herk blijft bestaan dankzij crowdfunding
Foto: ppg

De 32ste editie van Rock Herk kan dit jaar dan toch plaatsvinden, laat de organisatie van het festival weten. Met een crowdfundingproject haalde de vzw Rock Herk 50.000 euro op.

Het muziekfestival riep enkele weken geleden alle fans op om een klein bedrag te investeren en zo te zorgen voor voldoende budget om Rock Herk opnieuw te lanceren. Anderhalve week voor de deadline bereikte het crowdfundingproject het streefdoel van 50.000 euro.

‘Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zette Rock Herk zichzelf te koop op eBay. Het wou zich daarmee niet zozeer in de etalage zetten, maar vooral op eigen wijze de aandacht naar zich toetrekken’, zei organisator Maarten Ruelens bij de lancering van het project. ‘Als gevolg van twee tegenvallende edities in 2011 en 2012 kreunt het festival immers onder de financiële problemen. De grote groep vrijwilligers achter het festival lanceerde samen met die actie dan ook een oproep naar hulp, om zo Rock Herk opnieuw een gezonde toekomst te bieden.’

‘Wanneer het vooropgestelde bedrag niet wordt gehaald voor 10 april, zal dat het einde betekenen van Rock Herk’, klonk het bij de start. Maar zover kwam het dus gelukkig niet.

Rock Herk editie 32 vindt plaats op 18 en 19 juli 2014 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad. Deelnemen aan het project kan nog tot 10 april.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig