Biedt de overheid voldoende werk-privé ondersteunende maatregelen?
Foto: jobat.be
Bijna de helft (42 procent) van de Belgische HR-managers vindt dat de overheid net genoeg maatregelen voorziet om de balans tussen werk en privé te ondersteunen. Dat blijkt uit onderzoek van Accountemps.

Maatregelen als educatief verlof, ouderschapsverlof en tijdskrediet die de overheid aanbiedt aan werknemers blijken een groot succes. Accountemps, een uitzendkantoor voor boekhoudkundige en financiële profielen, vroeg de mening van 200 Belgische HR-managers omtrent deze maatregelen en hun gevolgen op de werkvloer.

42 procent zegt dat de overheid voldoende beleidsmaatregelen aanbiedt, meer dan een kwart (28 procent) is echter van mening dat er te weinig maatregelen zijn om de balans tussen werk en privé te ondersteunen en 24 procent van de HR-managers vindt dat de overheid juist te veel oplossingen voorziet.

Het onderzoek toont ook aan dat 72 procent van de bedrijven bereid zou zijn om een alternatief te voorzien ter compensatie indien de overheid de toegekende vakantie (tijdskrediet, ouderschapsverlof, educatief verlof) zou terugdringen.

>

>

>

>