Google Naps toont originele plekjes om te slapen
Foto: Shutterstock

Je weg vinden met Google Maps is één ding, maar waar kan je slapen als je onderweg moe wordt? De Nederlandse cartoonist Kakhiel en het reclamebureau Ventour hebben er iets op gevonden: Google Naps.

Het programma is een duidelijke parodie op de populaire app van Google, maar biedt andere info aan. Het enige wat je moet doen om een rustplek te vinden, is je locatie delen en klaar. Dan zie je waar er in de nabije omgeving bankjes, bedden, bruggen en velden zijn waar je een dutje kan doen. Eén ding is zeker: op veel luxe moet je niet rekenen. In Gent staat volgens het programma een leuk bankje dat een fantastisch uitzicht biedt op grasvelden. ‘Als je geluk hebt, lopen er geen daklozen rond’, raadt een zekere Joachim aan.

De bedenkers van Google Naps zijn zich ervan bewust dat Google negatief op deze parodie kan reageren. Daarom proberen ze nu al een eventuele rechtzaak te voorkomen door een (lief) briefje te richten aan de oprichters Sergey Brin en Larry Page.

‘Hallo, wees niet kwaad op ons. Dit is maar een grapje dat bij Google-fans een lach op het gezicht moet toveren. We willen jullie imago niet schaden. Dus maak hier geen rechtzaak van, we hebben slechts enkele honderden euro’s op onze bankrekeningen staan. En we willen ook niet naar de gevangenis, want we zijn op dit moment te druk bezig met andere dingen. Maar als jullie ooit in Nederland zijn, mogen jullie gratis gebruik maken van onze zetel. Voor een klein prijsje zetten we koffie en bakken we eitjes’, laten de twee weten op hun site .