Tom Boonen en zijn vriendin Lore wilden hun prille zwangerschap eigenlijk pas na de klassiekers bekendmaken. Omdat hun vrienden en kennissen het nog niet allemaal wisten, maar ook omdat Lore een hartafwijking heeft met een verhoogde kans op een miskraam. Maar het weekblad 'Story' zou Boonen zodanig onder druk gezet hebben dat hij geen andere mogelijkheid meer zag dan een tweet de wereld insturen.

Eric Goens, de maker van het Vier-programma Kroost, beschrijft in Humo vandaag hoe Tom Boonen op 9 maart een bezorgd telefoontje krijgt van zijn vriendin Lore. Ze is op dat moment net drie maanden zwanger.

‘De hoofdredacteur van Story heeft laten weten dat zijn lezers recht hebben op die informatie en dat ze het derhalve in hun eerstvolgende nummer zullen bekendmaken. Lore haalt alles uit de kast: dat ze zo graag nog wat wil wachten met het nieuws, dat ze door haar hartafwijking een verhoogde kans op een miskraam heeft, dat sommige vrienden en kennissen nog niet op de hoogte zijn.’

Maar er was geen ontkomen aan en dus tweet Boonen om 21.52 uur: ‘Dit jaar op zich is al een succes. Lore en ik verwachten ons eerste kindje. :)’. Nog geen twee weken na de bekendmaking volgde het nieuws van de miskraam.

Frederik De Swaef, hoofdredacteur van Story, ontkende gisteravond dat zijn weekblad ooit druk heeft gezet op Tom Boonen en Lore. ‘Dat is onzin. Ik wist wel dat ze zwanger was en heb haar enkele dagen voor de tweet van Tom een mail gestuurd met de vraag of we konden samenwerken voor de eerste babyfoto’s. Maar ik kreeg pas antwoord van Lore de dag nadat ze het nieuws zelf bekend had gemaakt. Ze zei dat ze nu eerst wat wilde genieten van de zwangerschap. Van druk is echt nooit sprake geweest.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig