Doodzieke vrouw sterft om baby te redden
Foto: screenshot youtube

Een Amerikaanse vrouw uit New York, Elisabeth Joice, heeft haar eigen leven opgeofferd zodat haar pasgeboren baby zou kunnen leven. Dat staat te lezen in de New York Post.

Max en Elisabeth (38) waren twee jaar samen toen in 2010 voor het eerst kanker werd vastgesteld bij Elisabeth. Meteen na die diagnose vroeg Max Elisabeth ten huwelijk. Een maand later was het koppel getrouwd. Maar hun vreugde was niet compleet: Elisabeth zou nooit kinderen kunnen krijgen.

Toen bleek dat ze 3 jaar later, op het moment dat ze de tumor al lang bestreden was, tóch zwanger bleek te zijn, kon het geluk van Elisabeth en haar partner Max niet op. Dat geluk was echter van korte duur: een maand later kreeg Elisabeth te horen dat er opnieuw een kwaadaardige tumor was ontdekt.

Hartverscheurende keuze

De dokters stelden haar daarop voor de hartverscheurende keuze: de zwangerschap afbreken en de behandeling om te tumor te bestrijden starten, en zo haar eigen leven redden, of geen behandeling starten en op die manier het leven van haar baby een kans te geven. Haar eigen leven zou hiermee wel op het spel staan.

Elisabeth aarzelde niet: ‘Een kind krijgen was een van de belangrijkste dingen in de wereld voor haar,’ vertelt partner Max aan de New York Post . ‘Ze vertelde me dat ze er kapot van zou zijn als de zwangerschap nu zou worden afgebroken en nadien zou blijken dat ze nooit nog kinderen zou kunnen hebben. Ze wist dat dit haar enige kans was.’

De bevalling van Elisabeth was uitgerekend voor 4 maart, maar omdat de dokters niet langer konden wachten, kwam de baby ter wereld via een keizersnede: eind januari kwam Lily ter wereld. De gezondheidstoestand van de doodzieke moeder ging daarna snel achteruit. Op 9 maart stierf ze.