‘Kroost’ krijgt tweede seizoen
Van Elio Di Rupo tot Eddy Wally: elke aflevering van Kroost haalde de media. Foto: vier

Goed nieuws voor de fans van Kroost: programmamaker Eric Goens bereidt momenteel een tweede seizoen van de docuserie voor. Die moet in het voorjaar van 2015 op Vier te zien zijn.

De laatste aflevering van Kroost wordt pas deze avond uitgezonden, maar een vervolg is nu al in zicht. Maker Eric Goens tekende zopas een overeenkomst met Vier om drie jaar lang programma’s te leveren aan de zender. Een daarvan wordt een tweede reeks van de gevierde docuserie, die hij momenteel voorbereidt. ‘Die moet in het voorjaar van 2015 op televisie komen’, zegt Goens.

‘Ik heb een shortlist samengesteld met tien bekende namen die ik graag zou volgen. Vorig jaar kwam er nog flink wat overtuigingskracht aan te pas om mensen over de streep te trekken en ging er vaak veel tijd over vooraleer er knopen werden doorgehakt. Nu heb ik met het eerste seizoen een mooi visitekaartje op zak’, vertelt hij in Het Nieuwsblad.

De voorbije weken passeerden onder anderen Koen Wauters, Karen Damen van K3 en Maggie De Block in Kroost. Welke figuren hij voor het vervolg in het vizier heeft, wil Goens nog niet kwijt. ‘Daarvoor is het te vroeg. De komende maanden wil ik me eerst nog verder bezighouden met de prospectie.’