Sergeant: 'Greipel heeft gebroken sleutelbeen'
Foto: pn
De Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) heeft zondag bij zijn valpartij, diep in de finale van Gent-Wevelgem , wellicht zijn sleutelbeen gebroken.Hij stapte in de volgwagen van Lotto-Belisol bij Marc Sergeant, die na afloop van de wedstrijd duidelijk was: 'André Greipel zei onmiddellijk dat zijn sleutelbeen gebroken was', zuchtte hij.

'We gaan de blessure nog eens verder laten bekijken in het ziekenhuis, maar als een renner zelf zegt dat hij zijn sleutelbeen gebroken heeft, dan zal het wel zo zijn', verduidelijkte Sergeant.

'Dit is natuurlijk een rampscenario, een serieuze streep door onze rekening. Niet alleen voor vandaag, waar hij zeker ging meespelen tot het einde, maar ook voor de komende weken. Dan denk ik bijvoorbeeld van de Driedaagse De Panne-Koksijde. We verliezen een heel belangrijke man voor de komende weken', aldus een geslagen sportief manager van de Belgische wielerformatie.

'Tyler Farrar zou de valpartij veroorzaakt hebben. We deden alles om Greipel in de beste omstandigheden over de Kemmelberg te brengen. Dat lukte, maar dan die domme val op een kaarsrechte brede baan. Roelandts, Gallopin en Greipel reden een perfecte koers vandaag', besloot Sergeant.

Verder onderzoek moet natuurlijk uitwijzen hoe erg de blessure voor de Duitse sprinter is. Als hij weldegelijk een gebroken sleutelbeen heeft, mist hij een groot deel van het klassieke wielervoorjaar.