Degenkolb wint Gent-Wevelgem in millimetersprint
Foto: Photopress.be
John Degenkolb heeft de76ste editie van Gent-Wevelgem gewonnen. De Duitser van Giant-Shimano klopte in een massasprint Arnaud Démare (FDJ) en Peter Sagan (Cannondale), de winnaar van vorigg jaar. Met Sep Vanmarcke (Belkin) en Tom Boonen (Omega Pharma-Quickstep) eindigden twee Belgen op de vierde en vijfde plaats. Tom Van Asbroeck (Topsport Vlaanderen-Baloise) werd knap zesde, Jürgen Roelandts (Lotto-Belisol) sloot de top tien af.

Nieuws en LIVE op Sportwereld.be

Een vroege vlucht van vijf renners, waartoe ook Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Robert) behoorde, kreeg maximaal tien minuten voorsprong, maar het peloton hield de vluchters steeds aan de leiband. De Italiaan Boaro (Tinkoff-Saxo) was de laatste overlevende, hij was nog voorop na de laatste beklimming van de Kemmelberg, maar veertig kilometer voor de meet was het aan de grote kanonnen. In het achtervolgende peloton maakte een sterke Sep Vanmarcke brokken, na de Monteberg was Baoro er dan ook aan voor de moeite.

Peter Sagan, Fabian Cancellara en Sep Vanmarcke toonden hun goeie benen op de Kemmelberg, maar voor afscheiding zorgde die beklimming van de Kemmelberg niet, met Boonen, Greipel, Sagan, Démare en Kristoff zaten alle snelle mannen nog voorin.

We leken af te stevenen op de verwachte massasprint, maar de Zwitser Silvain Dillier (BMC) had daar geen zin in. Hij trok ten aanval en kreeg met Stijn Devolder  (Trek) een ideale vluchtkompaan mee. 'Volderke' reed samen met de Costaricaan Andrey Amador (Movistar) naar de Zwitser van BMC. Onder impuls van een beresterke Devolder hield het trio lang stand, maar in de slotkilometer werden ze toch gegrepen.

De sprintersploegen wilden hun kopmannen naar voren piloteren, maar de sprint werd ontregeld door een massale val in de slotkilometer. Bij de slachtoffers: Lotto-kopman André Greipel en Garmin-speerpunt Tyler Farrar. Tom Boonen bleef wel overeind maar werd ingesloten, Sagan ging de sprint vroeg aan maar werd nog voorbij gesneld door Degenkolb en Démare.

Herbeleef Gent-Wevelgem hier van start tot finish!

Bekijk hier de volledige einduitslag!