KV Mechelen zoek gespeeld door tienkoppig Charleroi
Dewaest heeft de 0-2 gescoord Foto: BELGA

KV Mechelen is Play-off 2 begonnen met een 0-2 nederlaag tegen Charleroi. De Carolo’s speelden zeventig minuten lang met tien na een rode kaart voor Daf, maar scoorden toch twee keer.

De thuisploeg speelde een slappe partij en de goals van Fauré en Dewaest waren zeker verdiend. Met wat meer meeval had de score zelfs hoger kunnen oplopen.

Charleroi start dus sterk aan Play-off 2B. Het komt naast KV Kortrijk op de eerste plaats. De ‘Kerels’ klopten zaterdag al Cercle Brugge. Bekijk hier de stand.

Hoogtepunten

2’ - De eerste prik van Charleroi is bijna goed voor een eerste doelpunt. Fauré kan vrij op doel koppen, maar zijn poging strandt op de lat. Mechelen is meteen gewaarschuwd.

20’ - Mohamed Daf krijgt een directe rode kaart. Charleroi moet met een man minder verder. Daf gaat te laat naar de bal en lijkt dan met gestrekt been door te gaan. Hij krijgt meteen rood. Een zware straf, zo blijkt uit de herhaling.

35’ - Prachtige voorzet vanop rechts, maar door het uitkomen van Mandanda kan Diabang net niet bij de bal.

52’ - Cédric Fauré scoort voor Charleroi. En daar is dan toch het doelpunt! Ndongala zet goed voor vanop rechts en als een duivel uit een doosje komt Fauré vanuit de rug van zijn tegenstander en kopt de bal overhoeks binnen.

61’ - Hoekschop van KV Mechelen. De bal gaat tot voorbij de tweede paal. Kosanovic komt ingelopen, maar trapt in één tijd naast.

71’ - Neeskens Kebano devieert een bal richting doel. Biebauw moet alles uit de kast halen om het botsende schot over de lat te duwen. Bij de hoekschop die er op volgt is er opnieuw een heet standje voor doel. Maar Biebauw behoudt zijn ploeg van een dubbele achterstand.

78’ - Sébastien Dewaest scoort voor Charleroi. Op hoekschop trapt Dewaest in één tijd binnen. Over en uit voor de thuisploeg?

Bekijk hier de opstellingen

Te onthouden

Charleroi won ook in de reguliere competitie, toen werd het 0-3. De thuisfans waren in groten getale opgekomen, voorzien van een groot spandoek tegen de play-offs. Ook het bezoekersvak was goed gevuld.