FIA-baas Todt maakt zich zorgen om Formule 1
Foto: Reporters / DPA

Jean Todt, de voorzitter van de internationale autosportfederatie FIA, is bezorgd om de toekomst van de Formule 1. Verschillende teams hebben financiële problemen en dreigen af te haken, zegt hij in het Duitse blad Welt am Sonntag.

‘De Formule 1 bevindt zich op intensieve zorgen. Ik vrees dat we verschillende ploegen zullen verliezen’, legt Todt uit. ‘Heel wat teams schreeuwen om hulp. Het is onze taak naar hen te luisteren. Er moet een budgetlimiet komen. We moeten gaan samenzitten en het op papier zetten. Dan is het voor iedereen bindend.’ Volgens Todt hebben onder meer Sauber, Lotus en Williams problemen.

De FIA-voorzitter verdedigt ook de vele technische hervormingen in de F1. ‘De hele wereld verandert. Waarom zouden wij daar blind voor blijven? De Formule 1 is het uithangbord van de autosport en moet de weg wijzen. Milieuvervuiling, financiële crisissen, slinkende middelen ... het zijn problemen die we niet moeten ontkennen. Als de F1 haar leidinggevende positie wil behouden, zijn veranderingen noodzakelijk.’

 Meer F1-nieuws op F1journaal.be: