Karl Lagerfeld niet mals voor Cara Delevingne
Foto: pn
De beledigende uitspraken van Karl Lagerfeld zijn ondertussen zijn handelsmerk geworden. Deze keer zijn ze bestemd voor zijn muze van het moment, het Britse topmodel Cara Delevingne.

Begin deze maand liepen de modeontwerper en hét model van dit moment nog hand in hand over de catwalk en in interviews werd ze door hem nog bejubeld omwille van haar karakter en pit.

'Alle meisjes bewonderen haar, net zoals ze vroeger Kate Moss bewonderden. Ze willen allemaal zo vrij zijn als zij is', klonk het amper veertien dagen geleden in The Sunday Times.

In een interview met The Guardian klinkt het echter minder positief. 'Ze is geen standout beauty', aldus Lagerfeld die verwijst naar haar ongewone wenkbrauwen. 'Was het Bacon niet die zei dat is er geen schoonheid is, zonder wat vreemdheid in de proporties?'

Vreemd genoeg is Cara - 'de weinig opvallende schoonheid' - wel een van de favoriete modellen van Chanel en mag ze de shows van Lagerfeld steevast afsluiten. Tot hij een andere muze heeft gevonden natuurlijk.