Club Brugge begint met droomstart aan play-offs
De Sutter en Lestienne vieren: de zege is binnen voor Club Brugge! Foto: BELGA

Club Brugge is als een pletwals aan Play-off 1 begonnen. Het klopte Lokeren met 5-1 en bezet minstens tot zondag de kop van het klassement. Refaelov (2x), Engels, De Sutter en Vazquez scoorden voor blauw-zwart, Odoi milderde.

Michelle Preud’homme kreeg met heel wat puzzelwerk af te rekenen. Door de afwezigheid van Mechele en Odjidja moest de coach van Club Brugge zowel in de verdediging als op het middenveld sleutelen. Zijn voorkeur ging uiteindelijk uit naar Duarte en Gudjohnsen.

Wie dacht dat Lokeren zich na de bekerwinst zomaar naar de slachtbank zou laten leiden, zat ernaast. Dutra schoof een rij op en nam de plaats in van de geschorste Harbaoui. Daardoor kwam ook Patosi in de ploeg. Opvallend: De Pauw startte op de bank, de vinnige Kaya kreeg de voorkeur.

Club startte als een wervelwind en scoorde al na 27 minuten 2-0 voor. Eerste Refaelov en daarna Engels vonden de netten. Ook Lokeren kreeg enkele kansen, maar kon niet scoren. In de tweede helft leek de thuisploeg op een vlotte zege af te stevenen, al sloeg de fans even de schrik om het hart toen Odoi na 57 minuten de bal knap tegen de netten deponeerde: 2-1. Maar amper zes minuten later stond het al 4-1, nadat eerst De Sutter en daarna opnieuw Refaelov voor euforie bij Preud’homme en co zorgden. In de slotminuten zette Vazquez de eindstand op het bord.

Club telt nu 35 punten, dat is er een meer dan leider Standard. Dat ontvangt zondag Anderlecht, het nummer drie in de stand. Lokeren blijft vijfde (bekijk hier de stand ).

Hoogtepunten

8’ - Mooie actie van Galitsios, gevolgd door een perfecte voorzet. Alleen is Dutra niet wakker om de bal tegen de netten te duwen.

10’ - Lior Refaelov scoort voor Club Brugge. Lokeren staat zwak te verdedigen. De bal lijkt verloren aan de tweede paal, maar Lestienne verrast Galitsios en legt af voor Refaelov, die de bal voorbij Copa tikt.

15’ - Kaya bedient Persoons op rechts, die op zijn beurt laag voorzet. Op de rand van de grote rechthoek kan Vanaken zijn kans gaan, maar zijn poging is te centraal gericht, recht op Ryan.

23’ - De Bock kapt naar binnen en trapt met rechts naar de verste hoek. Net naast.

27’ - Björn Engels scoort voor Club Brugge. Copa kan op hoekschop eerst nog een poging van Duarte redden, maar Engels kopt de rebound binnen.

52’ - Opnieuw een knappe Lokerse aanval. Deze keer krijgt Kaya de ruimte op rechts. De bal komt bij Galitsios, maar de rechtsachter heeft nu geen goed idee. Hij zag niet dat Patosi moederziel alleen stond aan de tweede paal.

57’ - Odoi speelt in op Patosi, maar via Simons komt de bal terug bij de Lokerse linksachter. Hij trapt de bal uit het bereik van Ryan in de verste hoek.

61’ - Tom De Sutter scoort voor Club Brugge. Lokeren geeft het hier toch wel heel gemakkelijk weg. Copa duwt de hoekschop van Lestienne met één hand tegen het hoofd van De Sutter. Net op het moment dat de Waaslanders de match helemaal naar zich hadden toegetrokken maken ze het zich wel heel moeilijk.

63’ - Wedstrijd gespeeld. Kaya gaat neer in duel met De Bock, maar de scheidsrechter laat verder spelen. Jorgensen zet Refaelov op weg naar Copa en de Israëlier knalt de bal voorbij de Lokerse doelman.

73’ - Dutra lepelt de bal voor zichzelf over de verdediging, maar Ryan heeft het goed doorzien en is het snelst op de bal.

81’ - Bij Lokeren proberen ze het op korte tijd twee keer vanuit de tweede lijn. Het schot van Vanaken is recht op Ryan. De poging van Persoons gaat naast.

92’ - Vazquez zet met een mooie schijnbeweging Overmeire in de wind. Van net buiten de grote rechthoek knalt hij de bal laag in de hoek.

Bekijk hier de opstellingen en matchgegevens

Te onthouden

De Sutter scoorde alweer tegen Lokeren, zijn derde dit seizoen al tegen de Waaslanders. Lokeren wilde wel, maar verdedigde te laks op beslissende momenten en werkte zelf de kansen niet af.