Voor de Hasseltse correctionele rechtbank stonden vrijdag vijf beklaagden uit Noord-Limburg terecht voor een strafexpeditie waarbij het slachtoffer een pink kwijtspeelde. De twee vermoedelijke opdrachtgevers en drie uitvoerders ontkennen alle betrokkenheid.

Het slachtoffer was op 18 augustus 2010 met zijn hond aan het wandelen toen hij in een wagen meegesleurd en meegenomen werd tot over de grens in het Nederlandse Bergeijk. Daar kreeg de 25-jarige man klappen en haalde een van de belagers een snoeischaar boven. Daarmee knipte hij een pink af van het slachtoffer. De man werd vervolgens in een bos achtergelaten. Hij zou ooit de naam van een van zijn vijf belagers genoemd hebben in een drugsdossier.

Een van de vijf beklaagden stond vrijdag ook terecht voor een overval op een garagist in Peer eind juli 2010. Daarbij werd ook gedreigd om een vinger af te snijden.

De openbare aanklager vroeg celstraffen van 1 jaar, 15 maanden, tweemaal 18 maanden en 24 maanden. Het slachtoffer vroeg een schadevergoeding van 2.500 euro en de aanstelling van een deskundige. De uitspraak volgt op 25 april.