Walter Planckaert: ‘Wat een rotdag’
Jelle Wallaeys moest in extremis afzeggen Foto: BELGA

Voor het Topsport Vlaanderen-Baloise van ploegleider Walter Planckaert werd de E3 Prijs van vrijdag in Harelbeke na een reeks valpartijen en opgaves een koers om snel te vergeten. ‘Wat een rotdag’, fulmineerde Planckaert na de finish dan ook.

‘Jelle Wallays werd afgelopen nacht plots ziek en moest afzeggen. Wij moesten dus starten met slechts zeven renners. Dat was al een eerste minpunt. Dan was er de val van Tim Declercq nog voor we aan de echte start gekomen waren. Ik kreeg met de volgwagen ook nog een lekke band, maar de klap op de vuurpijl was de valpartij na 168 kilometer koers waar drie renners van onze ploeg bij betrokken waren’, sakkerde Planckaert.

‘Volgens de eerste diagnose van onze dokter zou Tim Declercq enkel ribben gebroken hebben nadat die Gusev hem van de baan reed. Met Sander Helven trekken wij nu naar het ziekenhuis. Bij hem vrezen ze voor een breuk van de elleboog. Bij Pieter Vanspeybrouck en Edward Theuns valt de schade al bij al nog mee, al liepen zij schaafwonden op over heel hun lichaam. Ik ben een beetje radeloos voor Gent-Wevelgem. Ik hoop dat we daar kunnen starten met acht renners, maar ik vrees er voor.’