Getuigen gezocht in zaak van verdwenen en overleden student
Foto: jbs

Politie en gerecht in Antwerpen zijn op zoek naar getuigen die de in de nacht van 20 op 21 februari verdwenen Germain Steven Mboyo Bombole diezelfde nacht nog gezien hebben in de omgeving van de Paardenmarkt. Het lichaam van de 24-jarige jongeman werd op 12 maart gevonden in het 5de havendok van Antwerpen, maar wat er precies met hem is gebeurd, blijft onduidelijk.

Steven, een student uit Hoboken, was die donderdagavond de laatste 100 dagen van het schooljaar gaan vieren in onder meer Café d’Anvers. Vrijdagochtend nam hij in de vroege uurtjes afscheid van zijn vrienden op het nabije Falconplein.

Verder onderzoek wees onlangs uit dat de jongeman rond 4.30 uur via de Falconrui naar de Paardenmarkt is gestapt en zich kort daarna richting Italiëlei heeft begeven. Op de beelden van een bewakingscamera op de Paardenmarkt is hij voor het laatst te zien. In zijn buurt zijn volgens politie en parket een aantal mensen te zien die Steven mogelijk opmerkten en die misschien informatie kunnen geven die nuttig kan zijn voor het onderzoek.

Wie zichzelf op de beelden herkent, wordt gevraagd zich te melden bij de politie. Dat kan op het gratis nummer 0800 30 300 of via opsporingen@politie.be. Ook wie Steven eventueel na 4.30 uur nog zag, meldt zich uiteraard best zo snel mogelijk.