Usain Bolt mogelijk tot juni buiten strijd
Foto: AP

Usain Bolt, die sukkelt met een voetblessure, moet zijn rentree mogelijk uitstellen tot op de meeting in het Tsjechische Ostrava, die midden juni plaatsvindt. Dat bevestigde zijn manager Ricky Simms vrijdag.

‘Op dit moment hebben we de deelname van Bolt aan de meetings van Ostrava, Parijs en Malmö al bevestigd. Binnenkort onthullen we nog enkele datums’, aldus Simms.

Volgens de Franse sportkrant L’Equipe verbleef Bolt de voorbije twee weken in het Duitse München om er een ontsteking aan zijn voet te laten behandelen. Die blessure hindert ‘Thunderbolt’ al enkele weken. Volgens Simms kan de sprinter volgende week opnieuw beginnen trainen. De zesvoudige olympische kampioen trekt regelmatig naar de bekende Duitse dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt, ook ploegarts van Bayern München. Sinds zijn jeugd kampt de sprinter met een verkromming van de wervelkolom.

Bolt, die zijn seizoen normaal altijd in mei aftrapt in Jamaica, moet er dit jaar dus noodgedwongen later aan beginnen. De meeting van Ostrava, waar Bolt jaarlijks aan de start verschijnt, vindt plaats op 17 juni. De meeting van Parijs wordt georganiseerd op 5 juli en die van Malmö een maand later op 5 augustus.