Peter Sagan: ‘Stilaan klaar voor wat volgt’
Foto: Photo News

Peter Sagan (Cannondale) heeft na Gent-Wevelgem vorig jaar nu met de E3 Harelbeke zijn tweede grote vis in België binnen, zijn eerste kasseiklassieker. ‘Dit is toch wel een revanche na een mislukte Milaan-Sanremo’, vertelde de 24-jarige Slovaak vrijdag na de finish in Harelbeke.

‘Ik moet de hele ploeg bedanken voor hun werk, maar zeker en vooral Oscar Gatto die mij zijn fiets gaf nadat ik na zowat honderd kilometer koers mijn fietskader gebroken had. Later kreeg ik mijn reservefiets en kon ik zo mijn weg verderzetten’, aldus Sagan.

‘Naarmate de kilometers vorderden ging het alsmaar beter en beter met mij. Op de Oude Kwaremont kregen we een eerste cruciaal moment en daarna, op de voorlaatste helling, dunde ik met een fikse tempoversnelling ons groepje helemaal uit tot vier renners’, analyseerde de Slovaak.

‘In de finale probeerden de twee Omega Pharma-Quick Step-renners nog het een en ander te forceren, maar ze slaagden er niet in om mij en Geraint Thomas af te schudden. Ik had in de sprint een ideaal mikpunt met Vandenbergh en kon het zo halen. Ik denk dat ik stilaan klaar ben voor wat nog volgt’, blikte hij nog even vooruit.