Brussel doet opnieuw het licht uit voor Earth Hour
Foto: BELGA

Brussel neemt zaterdag deel aan Earth Hour, een initiatief van milieuorganisatie WWF in de strijd tegen de klimaatverwarming. De bevolking wordt opgeroepen om van 20.30 tot 21.30 uur het licht uit te doen.

In verschillende Brusselse metrostations zal eveneens de verlichting gedimd worden, zo deelde het kabinet van de Brusselse minister van Mobiliteit Brigitte Grouwels mee.

De buitenverlichting aan het station Brussel-Centraal, de Sint-Mariakerk in Schaarbeek, het Kaaitheater, de basiliek van Koekelberg, de Reyerstoren, de decoratieve verlichting aan de Louizalaan en verschillende bruggen over het kanaal worden gedoofd. De NMBS dimt dan weer de verlichting in 11 metrostations: Pétillon, Hankar, Delta, Demey, Troon, Naamsepoort, Louiza, Munthof, Hallepoort, Erasmus en Eddy Merckx.

De Haven van Brussel dooft dan weer het licht in haar hoofdzetel op het Redersplein evenals de sfeerverlichting aan de Budabrug en aan de sluizen van Molenbeek en Anderlecht. Om de veiligheid van de weggebruikers te waarborgen, blijft de verlichting langs Brusselse gewestwegen zaterdagavond wel branden, aldus het persbericht van Grouwels.

Brussel is eveneens laureaat van de ‘Earth Hour City Challenge 2014’. De jury onderstreepte vooral de ambitieuze objectieven van het Brusselse gewest voor de reductie van CO2-uitstoot en de maatregelen om het energieverbruik van de inwoners te verminderen.

Een filmpje van de Earth Hour promotour.