Problematische avondspits op Brusselse buitenring
Foto: belga

De avondspits rond Brussel verloopt vrijdag problematisch door een ongeval op de E40 richting Gent. Om 16.40 uur was het nog 2 uur aanschuiven op de Brusselse buitenring.

‘Op de E40 richting Gent is rond 15.15 uur een ongeval gebeurd met 3 wagens op de linkerrijstrook. Er vielen geen gewonden, maar de brandweer is moeten aanrukken omdat er door de aanrijdingen olie op het wegdek was gekomen’, zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum. Hierdoor waren lange tijd 2 rijstroken niet beschikbaar.

‘Het ongeval gebeurde net voorbije het tankstation in Groot-Bijgaarden. Aanvankelijk waren 2 rijstroken versperd, daarna kon er al één rijstrook vrijgemaakt worden.’ Tegen 16.20 uur was de weg weer volledig vrij, maar omdat het ongeval gebeurde bij het op gang komen van de avondspits, zorgde dit voor een file met een wachttijd van meer dan 2 uur. Ook nu alle rijstroken weer werden vrijgemaakt, blijft er nog een lange file. ‘In Groot-Bijgaarden begint het verkeer weer vlot te lopen, maar aan het einde van de file zit het verkeer voorlopig nog vast omdat ook de gewone avondfiles op gang komen.’ Het is aanschuiven van voor het knooppunt in Sint-Stevens-Woluwe. ‘De hinder van het ongeval zal nog een tijdje voelbaar zijn’, aldus Beeckman.