Schorsing Ruytinx omgezet naar één speeldag effectief
Foto: BELGA

Bjorn Ruytinx en OH Leuven hebben vrijdag met succes beroep aangetekend tegen de beslissing van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische voetbalbond (KBVB), die dinsdag besloot de OHL-spits voor drie speeldagen te schorsen op basis van televisiebeelden. De Geschillencommissie Hoger Beroep herleidde de sanctie vrijdag tot één speeldag effectief en één met uitstel.

OHL-advocaat Chris Vandebroeck hield vrijdagmiddag een bijzonder vurig pleidooi en zei daarbij onder meer dat Extra Time-analist Marc Degryse ‘wel een kruistocht begonnen lijkt om Ruytinx zo zwaar mogelijk te laten straffen’. ‘Als Extra Time de beelden niet had getoond, zaten we hier nu niet’, zei de pleiter ook.

De Geschillencommissie legde de spits dinsdag drie speeldagen op, wegens ‘een opzettelijke fout’ van Ruytinx, die op de laatste speeldag van de Jupiler Pro League te fel doorging op het been van Bergenspeler Diandy.

‘Anders dan wat dinsdag vastgesteld werd, valt uit de televisiebeelden niet af te leiden dat Ruytinx voldoende tijd had om de spelfase te beoordelen’, klinkt het in het besluit van de beroepscommissie. ‘In deze omstandigheden achten wij het niet bewezen dat hij Diandy met opzet wilde raken.’

Het levert Ruytinx één speeldag effectief, één speeldag voorwaardelijk en 400 euro geldboete op. OHL mist zijn spits nu enkel in de eerste competitiewedstrijd van play-off III tegen Bergen op 29/3 (thuis).