Sofie Lemaire pakt uit met komisch programma
Foto: pn

Presentatrice Sofie Lemaire zal dit najaar te zien zijn in een komisch programma op Vier. De show heeft nog geen naam, maar de inhoud ervan is wel al bekend: een keer per week zullen BV’s de raadsels van het dagelijkse leven ophelderen.

‘We gaan op zoek naar antwoorden op de vragen waarom de wereld is zoals ze is, waarom we doen wat we doen en waarom we zeggen wat we zeggen’, zegt Lemaire die vorige zomer mama werd van Gust.

Omdat dat wat vaag klinkt, geeft de 30-jarige presentatrice een duidelijk voorbeeld. Ze vergelijkt het bezoek van Obama met de komst van Johanna de Waanzinnige. Zij kwam zo’n zeshonderd jaar geleden naar ons land om te trouwen met Filips de Schone en had onder meer 20.000 mensen mee, 1.000 levende kippen en 400 vaten wijn. ‘In vergelijking daarmee valt het bezoek van de Amerikaanse president nogal magertjes uit’, zegt Lemaire.

De presentatrice, die Studio Brussel twee jaar geleden inruilde voor Woestijnvis, was bij de lancering van Vier dagelijks te zien in de Kruitfabriek. Die actuashow werd al na enkele maanden stopgezet maar dat heeft te presentatrice inmiddels helemaal verwerkt. Ze is helemaal klaar voor haar nieuwe tv-uitdaging: ‘Ik denk dat het heel plezant zal worden.’