Enkele agenten van de lokale politie van de zones Pajottenland en TARL (Ternat/Affligem/Roosdaal/Liedekerke) zijn afgelopen woensdag gewond geraakt bij schermutselingen met vier Gooikse landbouwers.

De politie Pajottenland wou één van hen oppakken omdat die verdacht werd van een aantal vernielingen. Zijn vader en twee vrienden waren het daar niet mee eens. Het viertal werd uiteindelijk opgepakt en zal zich binnenkort voor de strafrechter moeten verantwoorden. Dat meldt het Brusselse parket.

“De lokale politie Pajottenland wou woensdag een landbouwer oppakken omdat de man ervan verdacht werd dat hij enkele verkeersborden in de omgeving vernield had”, zegt parketwoordvoerster Rym Kechiche. “Bovendien stond hij al gekend omdat hij eerder al een politiepatrouille had opgesloten op zijn erf en voor andere feiten van weerspannigheid en vandalisme. De politie had hem herhaaldelijk uitgenodigd voor een verhoor maar de man was daar nooit op ingegaan.”

De politie besloot dan maar hem woensdag op te pakken maar die arrestatie verliep niet zonder slag of stoot. De vader van de man kreeg ook lucht van het gebeuren. “Die kwam in zijn wagen aangesneld en reed op de politie in, zodat één agente moest wegspringen”, gaat de parketwoordvoerster verder. “Toen de politie ook hem oppakte en de wagen in beslag wou nemen, probeerden nog twee andere mannen tussen te komen en dat met geweld te verhinderen.”

Uiteindelijk kon het viertal na veel moeite toch overmeesterd worden en werden ze ter beschikking gesteld van het parket. Dat besloot één van hen, de man die oorspronkelijk zou opgepakt worden, rechtstreeks te dagvaarden. De andere drie werden vrijgelaten maar zullen eerstdaags ook een dagvaarding in de bus krijgen.