Alleen maar katten op nieuwe tv-zender
Foto: rr

Een zender waarop alleen maar programma’s uitgezonden worden over katten? Binnenkort zou dat wel eens werkelijkheid kunnen worden. Viacom International Media Networks, een van de grootste media-ondernemingen ter wereld, is namelijk van plan om zo’n zender op te starten: 24Kitten. Zo leek het toch, tot 1 april, toen bekendraakte dat het voorstel niets meer dan een flauwe aprilgrap was.

Alles wat op een gewone zender aan bod komt, zal ook op 24Kitten te vinden zijn: films, tekenfilms, reality-programma’s, documentaires en programma’s over mode, lifestyle en gezondheid. Maar dan telkens met katten in de hoofdrol.

De zender met ‘de meest schattige wezens op aarde’ (of toch volgens Viacom), zal worden aangeboden via betaalpakketten. De bedoeling is om de zender al deze lente te lanceren: eerst in enkele Europese landen als proefproject, nadien wereldwijd. België is een van de 7 landen waar 24Kitten al vanaf dit voorjaar zal te zien zijn. Daarnaast wordt de zender ook al opgestart in Nederland, Zweden, Zwitserland, Polen, Oostenrijk en Duitsland.

 

Op 1 april maakte Comedy Central bekend dat het 'nieuws' om een aprilgrap ging.