VW Golf viert veertigste verjaardag
Een Volkswagen Golf I. Foto: REUTERS

De VW Golf, het succesmodel voor de Duitse autobouwer Volkswagen, viert zaterdag zijn veertigste verjaardag. Exact vier decennia geleden, op 29 maart 1974, rolde de eerste Golf van de band in de fabriek in Wolfsburg.

‘De Golf is de belangrijkste wagen voor onze groep en vormt het hart van het merk Volkswagen’, verklaarde topman Martin Winterkorn vrijdag. ‘Ik kan mij Volkswagen niet voorstellen zonder Golf. Al veertig jaar lang is het model een bestseller en we zullen er alles aan doen om dat ook in de toekomst zo te houden.’

De Golf is de best verkochte wagen in Europa. De afgelopen veertig jaar werden er 30 miljoen stuks van verkocht. Het model is al aan zijn zevende generatie toe.

Op 25 juni 1974 verving de Golf de Kever als meestgebouwd model van Volkswagen, er waren toen 21.517.415 Kevers geproduceerd.

De VW Golf wordt niet alleen in Wolfsburg en Zwickau gemaakt, maar ook in China, Mexico en vanaf volgend jaar in Brazilië. ‘De Golf is een wereldwijd succesverhaal. Voor ons blijft hij de motor van innovatie, tewerkstelling en tevreden klanten’, aldus Winterkorn.