Bekende Disney-attractie wordt vijftig jaar
Foto: WikiCommons

Wie al naar een Disney-pretpark is geweest, heeft wellicht met een bootje door de attractie ‘It’s A Small World’ gevaren. Tijdens dat tochtje zie je honderden kleine poppetjes uit verschillende landen die een aanstekelijk liedje zingen. En dat doen ze op 22 april 2014 al vijftig jaar.

Op 22 april 1964 werd ‘It’s A Small World’ in New York aan het grote publiek voorgesteld. Twee jaar later was de attractie een feit in Disneyland Anaheim, maar later kregen ook Walt Disney World, Tokyo Disneyland, Disneyland Paris en Hong Kong Disneyland een eigen, kleine poppenwereld.

Heeft u zich ooit al afgevraagd hoeveel poppetjes er gemaakt werden voor de attracties? Of waar die meezinger ‘It’s A Small World’ vandaan komt? De Amerikaanse onlinekrant The Huffington Post zocht naar antwoorden en deze weetjes zijn het resultaat:

  • Het liedje werd gemaakt door Richard M. en Robert S. Sherman. Het duo werkte samen aan de tekenfilm Mary Poppins.
  • Tijdens de feestperiode gebeurt er iets in de kleine wereld in Disneyland, Disneyland Paris en Tokyo Disneyland. Dan krijgen de poppen een aangepaste outfit.
  • In Tokyo Disneyland staat de grootste ‘It’s A Small World’-attractie. Deze telt 514 automatische poppen.
  • In elke attractie staan minstens 240 poppen, die kindjes van over de hele wereld moeten voorstellen, in de schijnwerpers.
  • Het catchy lied ‘It’s A Small World’ wordt dagelijks zo’n 1.200 keer afgespeeld.
  • Op 6 oktober 2010 stierf een schoonmaker in de attractie in Disneyland Parijs. Hij kwam vast te zitten onder een bootje van de attractie toen die per ongeluk startte.