De Europese voetbalfederatie UEFA heeft Ajax opnieuw een boete opgelegd vanwege misdragingen van de supporters. De Amsterdamse club dient in totaal 45.000 euro te betalen voor incidenten tijdens de twee recente duels met FC Salzburg in zestiende finales van de Europa League.

Tijdens de thuiswedstrijd (0-3) werd een blikje bier op het veld geworpen. Dit vergrijp is bestraft met 5.000 euro. Voor diverse incidenten in het stadion in Oostenrijk (3-1), waaronder het afsteken van vuurwerk, kwetsende spreekkoren en het tonen van beledigende spandoeken, dient Ajax 40.000 euro te dokken.

Het boetebedrag zal gefaseerd in mindering worden gebracht op het budget van het sfeerteam van de eigen aanhang, zo meldde de Amsterdamse club donderdagavond.

Eerder dit seizoen kreeg Ajax onder meer een geldboete van 20.000 euro voor vernielingen door eigen aanhangers in Glasgow. Ook moesten er in eigen huis verplicht tribunedelen worden gesloten naar aanleiding van een beledigend spandoek in de thuiswedstrijd tegen Celtic.

Ajax is niet de enige club die donderdag een sanctie opgelegd werd voor wangedrag van de supporters tijdens de zestiende finales. Het Duitse Frankfurt moet 30.000 euro ophoesten, het Italiaanse Napels 26.000 euro.