2,56 van 3 miljoen WK-tickets verkocht
Foto: REUTERS

Tot nu toe zijn er 2,56 miljoen van de 3 miljoen beschikbare tickets voor het WK voetbal in juni in Brazilië verkocht. Dat heeft Thierry Weil, Chef Marketing bij de wereldvoetbalbond FIFA, op donderdag meegedeeld tijdens een persconferentie in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro.

Tijdens de lopende verkoopsperiode, die nog loopt tot 1 april, zijn intussen 295.387 kaarten verkocht. In totaal stelt de FIFA 3 miljoen WK-tickets beschikbaar voor verkoop. De volgende (en laatste) verkoopsronde start op 15 april.

Vanaf 18 april zullen de ticketcentra in de twaalf WK-steden gedurende drie opeenvolgende weekends geopend blijven. 540.000 tickets zullen via koerierdiensten verdeeld worden, wat tot twee weken kan duren.

De FIFA waarschuwt ook dat het de doorverkoop of het misbruik van de tickets streng zal controleren. Alle kopers zijn identificeerbaar en opspoorbaar. Fans die hun ticket niet gebruiken mogen het niet tegen woekerprijzen te koop aanbieden, maar moeten het via de website FIFA.com inleveren.

De wereldvoetbalbond maakte op zijn website ook bekend dat 50.000 tickets voorzien worden voor de arbeiders die de WK-stadions gebouwd hebben. ‘Al die tickets zullen aan de bouwbedrijven gegeven worden, die op hun beurt zullen bepalen onder welke voorwaarden ze ze zullen verdelen onder hun werknemers.’