Werken in de social-profitsector ligt heel wat beter in de markt dan een job in de privé. Dat blijkt uit een rondvraag van de uitzendgroep Randstad bij 15.000 Belgen. Het farmabedrijf GSK en de universiteit van Namen kwamen als de meest aantrekkelijke werkgevers van ons land uit de bus.

GlaxoSmithKline (GSK) is al voor de derde keer verkozen tot meest aantrekkelijke werkgever van België tijdens de Randstad Award donderdag. Voor het eerst peilde het uitzendkantoor Randstad ook naar de aantrekkelijkheid van de bedrijven in de socialprofitsector, waaruit de universiteit van Namen als meest aantrekkelijke of de werkgever met het beste imago uit de bus kwam.

De Randstad Award, die voor de veertiende keer werd uitgereikt, polste bij 15.000 respondenten tussen 18 en 65 jaar in hoeverre ze voor een bepaald bedrijf willen werken uit de privé-, publieke en socialprofitsector.

GSK is een bedrijf in de farmaceutische sector, net als Pfizer en Janssen Pharmaceutica die op plaatsen twee en vier prijken. De farmaceutische sector is, volgens het rapport van Randstad, dan ook de meest aantrekkelijke sector om in tewerkgesteld te worden. Baggerbedrijf Jan De Nul en Coca-Cola vervolledigen de top vijf van meest aantrekkelijke bedrijven.

De universiteit van Namen is dan weer het bedrijf met het beste imago in de socialprofitsector. De top tien bestaat volledig uit ziekenhuizen en universiteiten. De universiteit van Antwerpen (UA) is de eerste Vlaamse instelling op plaats zes.

Aandacht voor kwaliteit

Het is de eerste keer dat Randstad in zijn bevraging ook polste naar het imago van de socialprofitsector. Uit die bevraging blijkt dat 38 procent van de ondervraagden bereid is om in deze sector aan de slag te gaan, vooral vanwege de aandacht voor milieu en maatschappij, de inhoud van de jobs en de kwaliteit van de opleidingen.

Jan Denys, arbeidsmarktdeskundige van Randstad, besluit dat de socialprofitsector en de publieke sector elk hun eigen accenten leggen en dat de strijd om talenten op de arbeidsmarkt tussen deze twee sectoren en de private sector nog zal toenemen in de toekomst.