Christine McVie gaat weer optreden met Fleetwood Mac
Mick Fleetwood, John McVie, Lindsey Buckingham, Stevie Nicks en Christine McVie Foto: Photo News

Zestien jaar nadat ze afscheid nam, wordt zangeres Christine McVie (70) weer lid van de rockband Fleetwood Mac.

‘Ik had in mijn wildste dromen niet gedroomd dat ik opnieuw zou toetreden tot de band’, zei McVie donderdag in het Amerikaanse magazine People. ‘Een droom wordt bewaarheid.’ Volgens drummer Mick Fleetwood is ook de band begeesterd. ‘We hebben Chris altijd gemist. Wanneer een kernlid terugkomt, dan is dat ronduit schitterend.’

Op de website van Fleetwood Mac staat de naam van McVie al prominent vermeld. De huidige bezetting is dezelfde als op het succesvolle album ‘Rumours’, met naast Christine McVie en Mick Fleetwood, bassist John McVie (de ex van Christine), zanger en gitarist Lindsey Buckingham, en zangeres/toetseniste Stevie Nicks.

Fleetwood Mac ontstond in 1967 als een Britse bluesband, om in de jaren zeventig te evolueren naar een mainstream pop- en rockband. Andere succesvolle albums waren ‘Fleetwood Mac’ en het dubbelalbum ‘Tusk’.

Christine McVie schreef talrijke hits voor de groep, maar verliet die in 1998 om soloprojecten uit te werken. Vorig jaar heeft Fleetwood Mac een wereldtournee, met een tussenstop in België, moeten afbreken toen bleek dat John McVie kanker had. Hij is ondertussen aan de beterhand, aldus McVie.