Bert De Graeve voorzitter Telenet
Bert De Graeve Foto: BDW

Bert De Graeve volgt Frank Donck op als voorzitter van Telenet. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Ook Stéfan De Scheemaeker wordt voorgedragen als bestuurder.

Op de algemene aandeelhoudersvergadering zal de raad van bestuur voorstellen om Bert De Graeve (als vaste vertegenwoordiger van IDw Consult BVBA) en Stéfan Descheemaeker (als vaste vertegenwoordiger van SDS Invest NV) te benoemen als nieuwe onafhankelijke bestuurders van de Telenet Group holding NV. Bert De Graeve wordt voorgedragen als voorzitter.

In 1996 werd Bert De Graeve aangesteld als gedelegeerd bestuurder van de VRT. In 2002 ging hij als CFO aan de slag bij staaldraadfabrikant Bekaert.

‘Dat ik gevraagd werd als voorzitter, onderstreept dat Telenet lokaal voldoende sterk verankerd wil zijn’, zegt De Graeve in een reactie. Dat hij opnieuw terugkeert naar de mediasector, mag niet verrassen. ‘Ik heb me altijd geïnteresseerd voor de media, vooral dan voor de totale mediastrategie.’ Volgens De Graeve is het te vroeg om aan te geven welke strategische accenten hij wil leggen.

Stéfan Descheemaeker is de voormalige baas van Delhaize Europa.

Het mandaat van 3 van de 4 huidige onafhankelijke bestuurders bij Telenet (Frank Donck, Alex Brabers en Julien De Wilde) eindigt en kan niet verlengd worden.

Als de algemene aandeelhoudersvergadering de benoemingen goedkeurt, zal de nieuwe raad van bestuur bestaan uit 10 leden, waaronder 3 onafhankelijke bestuurders.