Tiener sterft onder metro: advocaat familie doet oproep aan getuigen
Foto: rr

De advocaat van de familie van Soulaïmane Jamili, de vijftienjarige jongeman die op 21 februari om het leven kwam onder een metrostel, vraagt dat alle getuigen van het fatale incident zich zouden melden. De advocaat, meester Olivier Martins, heeft samen met de familie de beelden bekeken van de bewakingscamera’s in het metrostation Ossegem, waar de feiten plaatsvonden, maar die zijn niet volledig en geven geen geluid weer.

Soulaïmane Jamili was op 21 februari met twee vrienden, een jongen en een meisje, in het metrostation. Toen een van hun boekentassen op de sporen viel en het drietal die zelf ging halen, werden ze door een Security-team van de MIVB geïnterpelleerd.

Omdat Soulaïmane geen identiteitsdocumenten bijhad, werd een ploeg van de spoorwegpolitie opgeroepen. Bij de politiecontrole bleek vervolgens dat het meisje een mes bijhad, waarop zij naar een politiepost werd overgebracht. Soulaïmane en zijn vriend werden ter plaatse ondervraagd en mochten uiteindelijk een na een beschikken, Soulaïmane als laatste. Korte tijd nadien liep Soulaïmane naar de sporen net toen een metro het station binnenreed. Een agent probeerde nog tevergeefs de jongeman in te halen.

Volgens meester Martins is op de beelden van de bewakingscamera’s te zien hoe verschillende mensen getuige zijn van de politiecontrole en vervolgens van het ongeluk dat het leven kost aan de jonge Soulaïmane. ‘We vragen aan die mensen dat ze zich zouden melden zodat ze verhoord kunnen worden en een verklaring kunnen afleggen.’