Twitter staat taggen van vrienden toe

Microblogsite Twitter zal voortaan ook toestaan dat personen in foto’s getagd worden. Daarmee neemt het een van de populairste mogelijkheden van concurrenten Facebook en Instagram over.

Het bedrijf meldt de nieuwe functionaliteit op zijn bedrijfsblog. Nog niet iedereen beschikt over de nieuwe mogelijkheid. De eerste gebruikers zouden vandaag al gebruik kunnen van maken.

Twitter maakt zich sterk dat de nieuwigheid gebruikers er toe zal aanzetten om meer over de foto’s in kwestie te praten.

Per foto kunnen maximaal 10 personen worden getagd. De naam van de personen verschijnt naast de foto, en valt niet onder de befaamde limiet van 140 tekens per tweet. Wie vroeger een foto wou tweeten met de naam van de geportretteerde erbij, moest daar wel rekening mee houden. In de praktijk komt dit dus neer op een uitbreiding van de tekst die aan een foto kan worden toegevoegd.

Meerdere foto’s Daarnaast wordt het ook mogelijk om bij een bericht meerdere foto’s toe te voegen. Het maximum is voortaan vastgelegd op vier foto’s in plaats van een.