Niet de eerste keer dat Louis de Kamer doet leeglopen
Foto: BELGA

Onafhankelijk Kamerlid Laurent Louis noemde premier Elio Di Rupo vanmiddag in de Kamer een pedofiel. Het was het zoveelste incident met de omstreden politicus.

In april 2012 liep de Kamer al een keer leeg uit protest tegen het aanstootgevende gedrag van hun Laurent Louis. De rechts-populistische Laurent Louis had die week op zijn blog al een anonieme lijst gepubliceerd van vierhonderd vermeende pedofielen, onder wie politici, journalisten, politiemensen en magistraten, en hij had het zich daarbij gepermitteerd om foto’s te tonen uit het autopsierapport van Julie en Mélissa, twee van de jonge slachtoffertjes van Marc Dutroux.

Een paar maanden later, op 22 december 2012, beschuldigde het kamerlid de premier ook al een keer van pedofilie. Die dag was volgens hem de internationale dag van de pedofielen. ‘Ze worden beschermd door hooggeplaatste vrienden. Ze zitten op de belangrijkste functies in dit land. Denk maar aan de eerste minister, Elio Di Rupo’, verklaarde Louis toen.

In januari van dit jaar bracht Louis tijdens het vragenuurtje de zogenaamde “quenelle” en deed een aantal uitspraken over de shoah. Louis noemde de holocaust onder meer een 'verzinsel dat gefinancieerd was door de zionisten.'

Begin deze maand werd Louis een tijdje administratief en gerechtelijk aangehouden door de politie omdat hij zonder toestemming folders aan het uitdelen was op de Grote Markt van Bergen.