Closer moet een schadevergoeding van 15.000 euro betalen aan de Franse actrice Julie Gayet. Dat meldt Le Monde. Het magazine had foto’s gepubliceerd die haar affaire met de Franse president onthulden.

De foto’s die het magazine op 10 januari publiceerde, gingen de wereld rond en de Franse president kwam met zijn privéleven in een mediastorm terecht. De toenmalige partner van de president, Valérie Trierweiler, belandde na de onthulling in het ziekenhuis.

Julie Gayet sleepte het magazine voor de rechter en die oordeelt dat de publicatie een inbreuk op de privacy is. De schadevergoeding is wel veel minder dan de 50.000 euro die de actrice eiste. Het roddelblad moet ook de uitspraak op de voorpagina van zijn volgende editie publiceren.

De advocaat van de actrice stelde de jacht op zijn cliënte en het 'platvoerse voyeurisme' aan de kaak. 'Na de publicatie werd ze aangevallen door een zwerm van fotografen', pleitte hij op een eerdere zitting. De verdediging van het magazine argumenteerde dat 'zonder Closer het publiek blind zou zijn'.

Sinds Hollande op 25 januari het einde van zijn relatie met Valérie Trierweiler aankondigde, is hij altijd alleen in het openbaar verschenen. De aard van zijn relatie met Julie Gayet is momenteel niet duidelijk.